KRAZY KATS

Welcome to Krazy Kats - a friendly informal online community discussing life issues that we care about. Open 24/7 for chat & chill. Come and join us!

The Video of the Week now showing on Light After Life's Portal Page is: 'PSYCHIC' (Part 1 and 2)

Latest topics

» Wonderful images - fabulous music (Part 2)
by Kitkat Yesterday at 00:53

» Yahoo Mail down - again!
by Kitkat 18th February 2018, 14:28

» Daughter fundraising to save her terminally ill mother
by Jamboree 18th February 2018, 11:53

» Kitkat's KK Blog
by Kitkat 15th February 2018, 21:36

» Keep a Word - Delete a Word
by Jamboree 15th February 2018, 19:31

» Poetry from the heart.
by Jamboree 12th February 2018, 07:46

» A Day in The Life of a Dictator - Documentary
by Jamboree 12th February 2018, 07:21

» Guess the word
by Whiskers 9th February 2018, 20:41

» A coconut in a coffin?
by Whiskers 9th February 2018, 20:35

» Books
by Stardust 9th February 2018, 16:11

» Limericks
by bimbow 8th February 2018, 21:22

» Stardust on the Moon
by Stardust 8th February 2018, 20:13

» Bureaucats: Whiskers in the Workplace
by Whiskers 4th February 2018, 12:21

» Is there a Cathy in the place?
by Kitkat 1st February 2018, 19:17

» Delicious and nutritious
by Stardust 1st February 2018, 14:38

» Chinese New Year
by Stardust 1st February 2018, 14:17

» Feather by the sea.
by Stardust 1st February 2018, 10:37

» Message in a bottle from 1980s resurfaces in 2018
by Kitkat 28th January 2018, 12:08

» What's your emergency?
by Whiskers 27th January 2018, 13:09

» YouTube free-loading vlogger gets a much needed lesson in reality
by Whiskers 22nd January 2018, 20:17

» Three-month-old baby says "hello"
by Kitkat 13th January 2018, 15:00

» The cartoon thread.
by bimbow 12th January 2018, 22:06

» 60 Christmas traditions around the world
by Kitkat 30th December 2017, 21:58

» Simon's Cat
by Kitkat 26th December 2017, 16:27

» A new(ish) song for Christmas.
by Whiskers 24th December 2017, 13:49

» Merry Christmas
by Whiskers 24th December 2017, 13:37

» The Christmas Thread
by Kitkat 20th December 2017, 21:22

» A reader's response to your article on food waste
by Whiskers 18th December 2017, 14:35

» Downward Dog
by Kitkat 4th December 2017, 21:35

» A very young Bee Gees treat
by Whiskers 29th November 2017, 16:35

» Prime cheek!
by Kitkat 28th November 2017, 09:32

» The life and achievements of Dr Elsie Inglis
by Kitkat 26th November 2017, 09:14

» Hidden disabilities: Pain beneath the surface
by Kitkat 21st November 2017, 21:20

» Scary photos
by Kitkat 19th November 2017, 12:50

» The 7-year-old neuroscientist wowing the internet
by Kitkat 16th November 2017, 10:03

» The cat killer stalking suburbia
by Whiskers 6th November 2017, 15:53

» It's that time again .....
by Kitkat 29th October 2017, 00:21

» Happy Halloween!
by Stardust 25th October 2017, 08:37

» Love makes the world go round
by Stardust 25th October 2017, 08:00

» Need help with homework (Hall Effect)
by Kitkat 24th October 2017, 12:18

» Well hello there!
by Whiskers 23rd October 2017, 23:53

» Madeleine McCann investigation continues ...
by Whiskers 23rd October 2017, 23:43

» Famous Youtubers... Do you watch them? Do you dislike them?
by Jamboree 23rd October 2017, 00:44

» Control your television with any object
by loner55 16th October 2017, 10:32

» Fahrenheit 451
by loner55 16th October 2017, 10:26

» HAPPY BIRTHDAY to Feather!
by Jamboree 15th October 2017, 17:43

» A walk through Dominica, hours after Hurricane Maria
by Kitkat 15th October 2017, 12:48

» SKEPS Forum
by Kitkat 8th October 2017, 22:00

» Quotes about Lifestye
by Whiskers 7th October 2017, 15:25

» MPs call for ESA death statistics to be published (Calum's List)
by Kitkat 30th September 2017, 18:23

» Songs from the heart
by Stardust 20th September 2017, 20:55

» Bodies of 'hundreds' of children buried in mass grave
by mac 19th September 2017, 12:25

» Psychics didn't foresee THAT coming!
by mac 16th September 2017, 15:14

» Number 7777
by Kitkat 14th September 2017, 14:10

» 'Messy' mum barred from pub
by Stardust 11th September 2017, 16:17

» [solved] Multiquote ?
by Whiskers 11th September 2017, 11:13

» Cosmic beauty
by Stardust 8th September 2017, 21:29

» Why men are happier people???
by Stardust 8th September 2017, 20:10

» A Granma's Anagrams
by Stardust 8th September 2017, 19:49

» Silly Endings.
by Stardust 8th September 2017, 19:45

» Pink rainbow
by Stardust 8th September 2017, 15:46

» Barking mad!
by Stardust 8th September 2017, 15:44

» Invasion of the sex-craved spiders! EEK!
by Stardust 8th September 2017, 15:38

» Surviving in Libya
by Kitkat 7th September 2017, 22:52

» The Forum Café
by Kitkat 7th September 2017, 14:53

» Hurricane Irma
by Kitkat 7th September 2017, 12:22

» Struggling To Login
by Kitkat 6th September 2017, 17:41

» Kitchen bat chase video goes viral
by Kitkat 6th September 2017, 17:21

» 10 things we didn't know last week ...
by Whiskers 4th September 2017, 14:31

» End of Summer Drinks
by EndoWarriror 1st September 2017, 13:53

» Bruce Forsyth dies aged 89
by EndoWarriror 1st September 2017, 13:34

» Notifications re new topics & posts on the forum
by Kitkat 1st September 2017, 13:23

» New forum design
by Jamboree 23rd August 2017, 13:03

» Photobucket
by Jamboree 10th August 2017, 02:36

» Hi from Brin
by Whiskers 6th August 2017, 12:14

» Delusions
by Kitkat 30th July 2017, 12:19

» BABY PLEASE DON'T GO ...
by Jamboree 25th July 2017, 16:03

» Wonderful images - fabulous music (Part 1)
by bimbow 21st July 2017, 22:21

» Photobucket no longer free ...
by Kitkat 8th July 2017, 11:05

» Problems logging in from your mobile, iPad or tablet?
by Kitkat 5th July 2017, 13:05

» Protest March through London
by Kitkat 1st July 2017, 17:41

» Our NHS
by Whiskers 29th June 2017, 16:49

» [solved] Forum showing me as online -- but I am not!
by Kitkat 25th June 2017, 10:41

» Day of Rage in London
by Kitkat 21st June 2017, 16:56

» NHS European Health Insurance Card
by Kitkat 20th June 2017, 21:26

» Postcards from the Shoutbox
by Whiskers 20th June 2017, 13:08

» Shout Box (SL and LAL)
by Kitkat 19th June 2017, 22:29

» A day out at the polling station
by Stardust 9th June 2017, 14:48

» Functions of the Blue Toolbar at top of the Forum
by Kitkat 5th June 2017, 10:47

» Light After Life forum's new address
by Kitkat 1st June 2017, 18:42

» Tick tock: The importance of knowing the right time
by Whiskers 1st June 2017, 11:23

» Derek Acorah to appear in Celebrity Big Brother 2017 ?
by Kitkat 24th May 2017, 22:38

» Publications
by Kitkat 22nd May 2017, 00:46

» The world's longest cat?
by Whiskers 19th May 2017, 09:22

» Nigeria
by Kitkat 19th May 2017, 08:54

» Redwater
by Kitkat 18th May 2017, 17:28

» Maggie's Cancer Care Centres
by Kitkat 17th May 2017, 18:07

» I'm being chased by an otter!
by Kitkat 16th May 2017, 13:07

» Eurovision Song Contest 2017
by Kitkat 16th May 2017, 11:49

Top posting users this month

Top posters

Kitkat (3350)
 
Whiskers (1171)
 
Stardust (1145)
 
Feather (1021)
 
Umberto Cocopop (369)
 
bimbow (312)
 
Jamboree (282)
 
lar-lar (129)
 
Pixie (105)
 
Curious (77)
 

Krazy Kats Guest Book

Click the image below to visit and sign our Guest Book

Guestbook

Top posting users this week

_ LIGHT AFTER LIFE FORUM _



Exploring the mysteries of
life, death .... and beyond


or
to Light After Life forum
(Requires separate membership & login)

New address for Light After Life:
https://lightafterlife.forumotion.com/

[solved]HELP please! No sound on playing videos.

Share
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 5th July 2014, 12:43

crybaby 

I don't know whether it's something I've done or some automatic update that's causing this problem - but now when I go to play ANY YouTube video, first of all there is no sound, and then after a few seconds it stops altogether and I just get a black screen with the notice:

"An error occured.  Please try again later."

as with this one:


Also, now when I play e.g. a BBC news video (which yesterday was working perfectly fine!) there is no sound - only visual.  

I can confirm that I do not have 'mute' set on my volume control, or on YouTube for instance.  The normal musical sound comes on OK when I turn on my computer, so I haven't lost the sound completely on my computer.

Does anyone reading this know what might be causing the problem?  If anyone's got any suggestions as to what might be causing this  - PLEASE come and tell me here.  (You don't need to be a forum member to post in this section of the forum - just click on the button below this post - you will be able to post as a Guest).

Please PLEASE .... any and all suggestions and help here will be very much appreciated.   Sad
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 5th July 2014, 13:11

An example of a BBC News reel from today ... (I can see the moving visual throughout the video, but cannot hear the narrative):   annoyed 

http://www.theguardian.com/environment/video/2014/jul/02/kangaroo-tail-propulsion-video
avatar
Jamboree
Seasoned Member
Seasoned Member

Male

Posts : 282
Points : 3464
Join date : 2011-06-08

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Jamboree on 5th July 2014, 16:34

They work good for me KK. What browser do you use? Have you tried using a different browser?
avatar
MrBadPsychics
Not too shy to talk
Not too shy to talk

Male

Posts : 5
Points : 1352
Join date : 2014-07-05

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by MrBadPsychics on 5th July 2014, 16:48

Sounds like a Driver issue, most likely you have deleted the driver for the sound card or something like that.
Go to Control Panel, then look for Device Manager, open that, take a screen grab and post it here.

You will probably notice a yellow ! next to the "Sound Video and Game Controllers" bit, if thats the case, not too hard to fix.
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 5th July 2014, 17:13

@Jamboree wrote:They work good for me KK.  What browser do you use? Have you tried using a different browser?
Haven't done that yet, Jamboree - I will give it a try though.  Thanks.

@MrBadPsychics wrote:Sounds like a Driver issue, most likely you have deleted the driver for the sound card or something like that.
Go to Control Panel, then look for Device Manager, open that, take a screen grab and post it here.

You will probably notice a yellow ! next to the "Sound Video and Game Controllers" bit, if thats the case, not too hard to fix.

Hi Jon,

Nice to see you here - and thanks for coming here to help.  sunny 

I have done as you suggested - but I don't know how to take a screen grab.  geek  Have tried before without success.

In "Sound Video and Game Controllers" there are 3 items:  

Bluetooth Hands-freeAudio
Intel(R) Display Audio
Realtek High Definition Audio

and each one gives me a choice (on right-click) to 'Update Driver Software'

Should I do that for each?

There's also an option to 'Scan for hardware changes' - Should I do that also?


ETA: There is no yellow exclamation mark next to "Sound Video and Game Controllers"
avatar
MrBadPsychics
Not too shy to talk
Not too shy to talk

Male

Posts : 5
Points : 1352
Join date : 2014-07-05

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by MrBadPsychics on 5th July 2014, 17:48

Hmmm, its difficult to say without being there,

Try updating driver for
Intel(R) Display Audio
Realtek High Definition Audio

If it doesn't work, one thing you can do is remove the driver (uninstall) then restart your PC and it should in theory try to reinstall them, using windows update.

Otherwise you will have to go to the manufacturers website and manually reinstall the drivers


____________________________________________________
Like me on Facebook, Follow me on Twitter
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 5th July 2014, 18:09

@MrBadPsychics wrote:Hmmm, its difficult to say without being there,

Try updating driver for
Intel(R) Display Audio
Realtek High Definition Audio

I have done that - and both came back with "Windows has determined the driver software for your device is up to date".

(I have a feeling that I may have disabled something to do with 'Games Control' - in my AVG PC TuneUp, because I didn't think it was something I used and AVG PC TuneUp was telling me ways to optimize my computer's performance by disabling stuff that's not needed). Maybe that's where the problem lies ...
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 5th July 2014, 18:15

@Jamboree wrote:They work good for me KK.  What browser do you use? Have you tried using a different browser?

I use Firefox - but have just tried on Google Chrome and YIPPEE! Yes, it's working fine.  yay 

So, it must be just something to do with some update on Firefox?
avatar
Jamboree
Seasoned Member
Seasoned Member

Male

Posts : 282
Points : 3464
Join date : 2011-06-08

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Jamboree on 5th July 2014, 18:42

If Chrome browser is not affected but still not working in Firefox, then you might only have disabled a function in your FF which can be restored back in the same place where you disabled it.

I'm not an expert by any means but have found that most problems can be rectified after a computer restart. Worth a try.
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 6th July 2014, 00:40

Problem sorted.   yay   Video sound working with Firefox now.   banana 

Thanks to Jamboree and MrBadPsychics for all your help.  
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 6th July 2014, 10:11

Oh no! ...  I spoke too soon.  Today, I am back to no sound - whichever browser is used!  hairpull 

Back to the Device Manager to see what can be done there.   timeglass


ETA: It appears to be connected to a maintenance check I did with my AVG Tune UP - 6 days ago! Something I may have clicked (asked for?) ... All the other sounds functions are working on my laptop. My mouse function has also disappeared now - having to use that slidey inbuilt panel. Grrrr .. can't get used to that at all.
I have now re-set all to default on the TuneUp, which will be followed by a re-start. All I can do is fingers crossed that when I turn on again things might be back to some kind of normal.
Meantime, I'm going to get some breakfast ... and just hope for the best.  scared 
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED SOLVED!

Post by Kitkat on 6th July 2014, 11:26

wary   I'm almost half afraid to say this ..... but .....

EVERYTHING IS NOW BACK TO NORMAL.   YESSSSS  Comp switched on and working like a dream.  banana 

Not going to be experimenting with that "performance optimization" stuff again.  I'm quite happy now with everything as it is.

PHEW!!!
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Kitkat on 7th July 2014, 09:23

I'm so very fed up with this thing now.  annoyed  Tlhe problem is still there. It's recurring intermittently and I'm just right back to square one again.    head-bang  Crying or Very sad
avatar
Kitkat
Admin
Admin

Female

Posts : 3350
Points : 12123
Join date : 2011-03-19
Location : Around the bend
Star sign : Sagittarius
Chinese zodiac : Rat

SOLVED SORTED!

Post by Kitkat on 8th July 2014, 12:12

Sorted now.   
avatar
Jamboree
Seasoned Member
Seasoned Member

Male

Posts : 282
Points : 3464
Join date : 2011-06-08

SOLVED Re: [solved]HELP please! No sound on playing videos.

Post by Jamboree on 10th July 2014, 11:03

That's good.  :thumb:

    Current date/time is 20th February 2018, 17:09